Cosmetische chirurgie, diverse ingrepen

leven , , 0 Comments

De laatste jaren is er veel meer aandacht voor plastische chirurgie. De geschiedenis van de plastische chirurgie is erg oud en is zeker interessant. Vroeger werden ingrepen voornamelijk toegepast op soldaten die bijvoorbeeld wonden hadden opgelopen tijdens gevechten. Deze vorm van plastische chirurgie wordt overigens nog steeds toegepast in oorlogsgebieden. Ook is er de cosmetische chirurgie, bij de meeste mensen wel bekend. Deze ingrepen zijn niet noodzakelijk, maar worden door mensen vaak zelf betaald om iets aan het uiterlijk aan te passen. Daarbij kunt u denken aan vrouwen die bijvoorbeeld grotere borsten zouden willen en dit via een borstvergroting willen bereiken. Daarnaast zijn er tal van ingrepen welke kunnen worden uitgevoerd.

Liposuctie

Het verwijderen van vet op plekken waar het ongewenst is, kan worden bereikt via een ingreep. Vroeger werd er voornamelijk gesproken over liposuctie. Met een apparaat werdt het vet weggehaald op de plek waar het ongewenst was, bijvoorbeeld de buik of heupen. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van een vernieuwde techniek die ervoor zorgt dat er een stuk preciezer vet kan worden verwijderd. Deze nieuwe techniek heet liposculptuur. Met een techniek die lipofilling genoemd wordt kan dit vet gebruikt worden om het ergens anders in het lichaam (bijvoorbeeld de borsten) opnieuw te injecteren.

De neuscorrectie

Wanneer iemand ontevreden is over de neus, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Mensen voelen zich bijvoorbeeld niet zeker over zichzelf en contacteren daarom een plastisch chirurg bij een kliniek om de neus aan te passen. Als er bijvoorbeeld een puntige neus is kan dit via een zogenaamde neuscorrectie worden aangepast. Ook kan een neus smaller gemaakt worden door deze ingreep. Bij een neuscorrectie is het heel erg belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de rest van het gezicht, een aanpassing aan de neus kan namelijk het gezicht een andere uitstraling geven. Het is dus belangrijk dat hier naar gekeken wordt.