Sieraden met edelstenen

leven 0 Comments

In sieraden worden verschillende soorten edelstenen gebruikt. De meest bekendste edelsteen die het meest in sieraden wordt verwerkt is natuurlijk de diamant.

Deze steen is zo populair omdat de waarde van de stenen redelijk makkelijk te bepalen is en de stenen ook deze waarde goed behouden. De waarde van diamanten stijgt zelfs nog gestaag net als de prijs van goud en andere edelmetalen. Dit geldt ook voor andere edelstenen die in sieraden worden verwerkt zoals robijnen, smaragden, saffieren en barnstenen. In deze tijden met lage spaarrentes en een onvoorspelbare aandelenbeurs worden sieraden met edelstenen dan ook als een betrouwbare investering gezien. Niet alleen kan er van het bezit worden genoten die sieraden kunnen brengen, maar de sieraden kunnen ook nog eens in waarde toenemen na verloop van tijd.

Unieke sieraden en stenen

edelsteen sieraadDe mooiste sieraden zijn uniek. Het liefste kopen mensen kettingen, armbanden of ringen die een uniek design hebben. Omdat er bij het maken van sieraden met edelmetalen en edelstenen nog veel handwerk aan te pas komt heeft ook ieder sieraad zijn eigen unieke karakter. Dit unieke karakter wordt nog sterker wanneer er edelstenen voor de sieraden gebruikt worden. Een edelsteen is namelijk over duizenden of miljoenen jaren op een natuurlijke wijze ontstaan. Doordat de omstandigheden waarin een edelsteen ontstaat niet door een mens beïnvloed kunnen worden is er geen enkele edelsteen exact hetzelfde. Dit geldt voor diamanten waar de verschillen door mensen met een ongetraind oog nauwelijks te zien zijn. De verschillen met de edelsteen barnsteen zijn wel met het blote oog door iedereen te zien waardoor deze stenen echt allemaal een uniek karakter hebben.