Stijgende goudprijs wakkert interesse in goud weer aan

sieraden verkopen 0 Comments

Het komt soms voor dat iemand in het bezit komt van een gouden sieraad. Sommige mensen kopen dit uiteraard zelf en in dat soort gevallen is iemand er dan ook vaak blij mee. Goud moet bij je passen. Sommige mensen vinden sieraden van goud heel erg mooi en dragen het graag, voor anderen hoeft het niet zo. Het past niet bij ze. Wanneer iemand in het bezit komt van goud, bijvoorbeeld via een erfenis, dan kan er natuurlijk wel een emotionele waarde aan het sieraad zitten. Hier is natuurlijk een prijs aan te hangen. Zit er geen emotionele waarde aan het sieraad en past het sieraad niet bij zijn of haar collectie, dan wordt vaak overwogen het goud om te laten smelten en er contant geld voor te ontvangen natuurlijk wil men dan de hoogste GoudPrijs ontvangen. In dit artikel een korte uitleg over goud verkopen.

Diverse bedrijven die goud inkopen van particulieren

goud is geld waardTegenwoordig zijn er veel bedrijven die u hierbij kunnen voorzien. Het goud wordt van particulieren aangekocht en vervolgens weer doorverkocht door deze bedrijven. In grote steden zijn vaak meerdere inkopers van goud te vinden. Het is voor de consument die zijn of haar gouden sieraad wil verkopen natuurlijk de taak om er zoveel mogelijk geld voor te ontvangen. Logisch natuurlijk. Er is een zogenaamde goudkoers, net zoals olie, gas en andere natuurlijke materialen is dit ook voor goud het geval. Dit is een vastgestelde koers die in kilo of ounces (Amerikaanse maat) wordt uitgedrukt.

Op het internet is deze prijs eenvoudig te vinden. Wel is het belangrijk om te weten dat u deze prijs nooit zult ontvangen als consument die zijn goud komt inwisselen. En dat is eigenlijk ook wel logisch. Een inkoper moet natuurlijk ook nog een marge overhouden en heeft zelf ook kosten te maken (pand, personeel betalen, etc.). Het is zaak om hier rekening mee te houden. Dit betekent dat er dus nog een flink verschil kan zitten in de prijs per gram die bepaalde inkopers gebruiken. De taak van de consument blijft gelijk; een zo hoog mogelijke prijs voor het goud krijgen. Het is dan ook helemaal niet vreemd om eens bij meerdere inkopers een taxatie te laten doen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende prijzen die geboden worden.

De taxatie van uw goud

Wanneer een inkoper de taxatie gaat doen, is het altijd belangrijk om te vragen wat iemand ervoor wil geven. Er zijn inkopers die vragen ‘wat zou u ervoor willen hebben?’. Dit is misschien verleidelijk om op in te gaan, maar u wilt natuurlijk de beste prijs op basis van de goud dat in het sieraad aanwezig is. Trap daar dus niet in! Veel inkopers van goud zijn echter heel eerlijke mensen die u een eerlijke prijs proberen te geven. Maar toch is het een goed idee om voorzichtig te blijven en zakelijk te blijven.